06 Disember 2010

Gempar! : Gambar Ular Kepala 7


Gambar ular berkepala tujuh beredar di dalam Facebook baru-baru ini. Gambar ini dikatakan diambil sebelum Hari Raya Korban hari tu. Diambil oleh seorang pelombong di Maran. Dikatakan juga saksi sempat mengambil gambar sebelum bertempiaran lari.

Gaya-gayanya penampakan yang aneh seperti ini biasanya gangguan makhluk halus/jin/iblis. Tengok lokasi gambar ini diambil, alur air. Tempat lembab dan berair sentiasa menjadi tumpuan 'makhluk lain' melepak.

Suka kita mendengar pendapat anda pula mengenai gambar ini.

35 ulasan:

Sheryl kirana berkata...

I think its a fake!!

Eric berkata...

totally.. duh! ular x buka mulut kalau xde ancaman.. pastu apasal semua buka mulut dalam satu masa.. memanglah ni patung... hahahaha

tukang merepek berkata...

btl ker nie?
cm x jer tp xtaw la an...

Sheryl kirana berkata...

Tengok, da Terikut2 ngan citer indon la ni...

ARC™ berkata...

sempat mengambil gmbr sblom bertempiaran lari
bullshit

Dia.Honey berkata...

gambar bohong ni...punya la dekat owner camera ngan ulaq tuh....haih...dasat sungguh! hik3

azwan berkata...

malang betul jika ada yang percaya gamba ni. Dah banyak kali jumpa gamba ular banyak kepala, last2 dibuktikan PALSU bila jumpa gamba yang original.

Kebanyakan gamba sebegini menggunakan teknik photoshop. Mudah saje beb! nak buat orang mata satu pun boleh, orang kepala 7 pun boleh.

It's digital age, man!

alif-mikail berkata...

teknik kedaifoto .. koi boleh buat bukan takat 7 kepala 18 ratus pun boleh..

cuma makan tahun la nak siap.. ahaha

crashdude berkata...

Bi bukan photoshop... ni mainan ultraman diletak dalam longkang... huhuhuhuhu

Tanpa Nama berkata...

aku rse kesian kat sume yg komen kat atas tu.. mungkiin btul gambr ni 'fake', tp korang sendri pun msih tak tau btul fake ke x. plus, makhluk camni x mustahil wujud psal Allah pun ade kate dlm surah yasin,"kunfayakun". psal gmbr ni, antare org yg ambik gmbr ngn Allah.

atuk berkata...

mngkin bnda tu wujud..tp dia cite sempat ambk sblom sempat lari??mcm bodo je dgr..g pun tgk blik kn gmbr ni cm ye ye je..tgk gmbr ular tu kt dlm air,ptt nye mst ada byg2 ular tu..ni x de pun..nth la mngkn gmbr ni buat2 je..sj nk cri publisiti murah

Amir berkata...

Macam photoshop jerk...mengarutlah kalo betul...

xshahidx berkata...

woi, xsangka ular ni ada kembar sekor lagi dekat perlis!

http://fotoweb.bernama.com/fotoweb/preview.fwx?position=2&folderid=5093&search=Ular&sorting=modifytime_desc

memang buta internet la hgpa nih!ini internet,bukan kitab tuhan,so jgn percaya benda dlm internet!

Tanpa Nama berkata...

belai kat kedai rm2 ke patung tu?nak...

koepee berkata...

fake : sbb pic ni org edit. spa2 kalo terer photoshop kompom bleh nmpak apa yg x kna ngn pic ni. yg x terer photoshop pn bleh beza, xkn la yg terer photoshop x bleh.

true : ular tedung kepale 7 mmg wujud. tp bkan ular biase la (jin maybe). kalo korg x caye, cuba bgtau aku makhluk apa kt dlm dunia ni yg tuhan xleh cipta??

melayu itu yahudi berkata...

suka hati la kepala lapan ke pelir 9 ke..mampus la

Tanpa Nama berkata...

....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\...

zairul berkata...

Alah mainan tu ada la kena jual dikedai 2ringgit...rm3.50 jer...nak kirim ker??

Tanpa Nama berkata...

FFFUCCCKKKKK PHOTOSHOP, BODOH BODOH LEN KALI GUNA INTERNET TUK DISCOVER DUNIA TEKNOLOGI PHOTOSHOP JAANGAN GUNA OTAK LEMAU KO TU BUAT KESIMPULAN MCM GAMPANG, AGAIN, FFFUCCCKKKKKEDD UPP

Tanpa Nama berkata...

CIS....CIBAI LAH LU BEB

Tanpa Nama berkata...

org ajak bincang pasal kekalutan ni..bukan nak tunjuk terer pastu ckp bukan2..sampai fuck bagai..kurang didikan agama ke?ko tgk gamabr pon takyah bayar..owner blog tak mintak duit pon..dan penulis tu takde pulak ckp confirm gamabr ni..dia ajak bincang kan?apa yg nak marah atau kelakar sgt?kalau ada apa2 cadangan atau teori2 yg bernas pasal gamabr kemukakanlah tak tau diam saja.

Tanpa Nama berkata...

biasa la dunia akhir zaman..suma akn berusaha menafikn apa yg nmpk x logik pda akal manusia..sedangkn x da yg mustahil dgn kekuasaan Allah..benar x benar..percayalah..bnda2 mcm ni x mustahil terjadi..bnyk lgi bnda2 pelik yg manusia x teroka or x kita jumpa lgi setakat ni..ak x kata fake n x jugak kata true..n x kisah la ni betul2 ular ka or jelmaan sja..pa ak leh ckp..Allah Maha Besar.peace

Tanpa Nama berkata...

ular tujuh kepala memang wujud ! aq bkn nk kencing ape r , mse aq pegi india . dkt mumbai street*sape2 pnh pegi tau r* . aq tgk ade sorg pakcik ni . dea tiup sruling pastu dgn titiba seekor ular tedung selar b'diri tegak dgn slow2 . ular tedung tu 7 kepala derr ! gua ketar2 ltut tgk ular tu .. mse tu gua pnye cmera takde battery klau tak mmg gua da snap pic . tapi itu smua adalah atas kehendak allah s.w.t . allah s.w.t maha pencipta .

Szri Z. berkata...

gambar ular ni bukan kat malaysia ni...ni gmbr sebenarnye asal dari india...ada this kawasan pendalaman kat india....ular ni wujud kat area kuil kuil kat situ....tak baik org yg anta gambar ni tipu...ada satu website ni die explain asal ular ni dekat dari mana tah kat india....

Tanpa Nama berkata...

Aku stuju..bapak aku dulu pown pnh g India atas urusan biznez,x slp 3-4 thn lpz. Dia pnh crita sal ular kpala 7 ni ada kat India. Aku ingt dia sajer wat lawak coz xda bukti plak..cam gmbr ker apa. Tp,dah tgk gmbr ni baru aku t-ingt n tfkr kot2 bapak aku crita btl. Tp, x ingt plak dia ckp area mana..

Tanpa Nama berkata...

Allah tu maha besar.....wallahu wa'llam..

ENRECCA :) berkata...

Serius photoshop la ni. LOLLLLLLLLLLL.

Tanpa Nama berkata...

nampak sgt xreal

Yunyun berkata...

AMAZING

Tanpa Nama berkata...

Klu ade kt kuil je,da tntu 2 jlmaan setan yg dorg smbah2 2..

Tanpa Nama berkata...

Mmg dasar yahudi!

Tanpa Nama berkata...

Ang pon nk jual ubat jgk ke?

Tanpa Nama berkata...

Ular kepala 7 goreng pun sdap tu,,,,,

Tanpa Nama berkata...

ni semua bohong belaka..nk tengok lagi banyak.kuil india ad....hohoho

Tanpa Nama berkata...

Pls la guys..ni dah obvious sgt ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...