30 Mei 2010

Fenomena Misteri di Kampus Puncak Perdana, UiTM Shah Alam


Gambar kiriman Taufik Amarasikin ini sungguh pelik. Kelihatan seperti sesuatu menerjah keluar dari bilik tersebut. Fenomena apakah yang menyebabkan penampakan sebegini terjadi?

Pengirim menyertakan teks berikut:

salam sejahtera..
saya terjumpa blog pasal gambar2 hantu masa dok tgk kt google..
pastu tetibe teringat ade satu gmbr yg pernah sya snap masa kt dulu2... tarikh ialah 22 April 2007, jam 11:30 pm. Masa tu sya msh pakai hanpon Nokia 3230. Ni gmbr original. xde edit pn.. snap gmbr tu sbb awan mlm sgt cantik.. pastu bila tgk kt hanpon, ade cahaya dari bilik tingkat paling atas blok perempuan.. pelik..
munkinkah biasan cahaya atau sememangnya ade entiti kt situ?

Mungkin ini ralat fotografi ataupun Encik Taufik benar-benar telah berjaya merakam satu entiti ataupun fenomena ajaib yang jarang-jarang berlaku. Apa-apahal terserah kepada anda untuk menilainya.

14 ulasan:

aini berkata...

ada org hantar santau kowt..... sapa tau...

Tanpa Nama berkata...

photoshop jer ni

Tanpa Nama berkata...

aku dulu mse diploma memang duk sini.. hostel pmpuan esp tingkat 5 mmg keras.. *sebab aku duk tingkt 2* mcm2 dgr klu time mlm... lgi2 kul 1 keatas...tp gamba ni tk sure la plk real ke tk... tk pnah nmpk lgi...

Tanpa Nama berkata...

ohhh sambgan dr comment aku yg atas,... kiriman taufik Amarasikin? hahahaha ini senior aku! die kaki gebang weyhhh!! die dgn awek die hhaahaha...

Tanpa Nama berkata...

xtau la chaya ape..kat puncak ni bkn stkt ada benda pelik...dak2 kat sini pun rmai yg pelik2..haha...tp dak2 puncak ni stahu aku mlm2 melalak menangis pg2 buta pun ada..dak2 teka kdg2 kan kene praktis belakon..heheh...tp xsure blok pempuan yg mana mmg katanye ada berhantu...ada kwn p stay up kat blik kwn, masa nak balik bilik dia, nmpk hantu renung dia kat tngga..lbih kurang cmtu la story dia

Gua Budak Puncak berkata...

Kolej lama gua!!!Mane ade antu.
Merepek je bnyak.Tapi blok tu dkat tingkat 5, rumah no bape, gua lupa, ada budak pompuan kna rasuk.Kwan2 gua pegi tngok dgn ustaz utk calmkan budak pompuan tu. Pastu gua xtau ape jadi.
Dekat Pagar Cinta tu bnyak org berkasih-kasih.Kalo betui ada antu, msti sbab setan bnyak kat Pagar Cinta tu

Rindu Kandang :) berkata...

Aku dulu tinggal kat blok 2 ni kat Puncak Perdana. Rumah aku sendiri mcm2 jadi. Pernah 'benda' tu menyamar jadi kwn aku buat2 basuh pinggan kat sinki padahal kwn aku dah balik kampung masa tu. Pastu lampu terpadam terbukak sendiri padahal radio elok pulak berbunyi (kalau btol2 blackout la). Alah, mcm2 lg lah. Benda tu mmg ada, so buat je keje cam biasa.

Tanpa Nama berkata...

saya pun penah dduk kat sana...masa sem 3 Budak umah kena histeria....benda tu berulang dua kali...byak lagi yg berlaku kat puncak ni...seram jer kalo pikir balik...

Tanpa Nama berkata...

alahhh..jin syaitan tu wujud. kat kolej kediaman puncak perdana ni yang jadi hantu setan dia budak2 tu sendiri terutamanya budak2 performing art, macam sial! tak sedar diri langsung. ingatla mak bapak korang kat umah tu. datang sini jadi monyet, kena kejutan budaya yang maha dahsyat! ni UiTM la! bukan MMU atau mana2 kolej swasta! banyak sgt nonton teen movie dari USA kot diaorang ni!

Tanpa Nama berkata...

haha..aku duk blok 4..xtau la nak caya ke tak..tp kalau dah kolej pun dlm kawasan hutan..memang patut la..makhluk halus ni pun memang wujud..xkan nak nafi lagi..time aku duduk sini..(2005-2006) mmg byk degar kes itu ini..paling teruk adalah kes rasuk yg pelajar yg pulang dari camping...dengar2 cite ade budak bawak balik daun2 dari hutan yg dorang camping...habis merebak satu kolej...and yg teruk jugak ade budak laki kene rasuk mase main futsal time malam..ini kes betul..aku tengok sendiri..betul2 tepi blok aku..budak tu amik bola yg jatuh dlm longkang..lepas naik atas je terus kene sampuk (sumber2 yg aku bace kate dulu2 ade orang buang kepala dalam longkang besar tu)...

Tanpa Nama berkata...

superman baru pas kua blik tu..kjar masa..

Puchong berkata...

cek dlu, ada tak budak bilik tu main laser ke apa.

tu bkn hantu la. tu cahaya terpancar keluar.

tak pun ade budak warak dlm tu yg tengah wirid beb

Tanpa Nama berkata...

ade pokemon tgh evolve nih

Rafy Jaffry berkata...

Setuju..
Masa aku study di ipb cheras teknik cahaya ni aku pakai nak takut kan warden aku..asap and sedikit lampu led n straw~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...