25 Julai 2009

Seram : Sumpahan Gambar

Baiklah adik-adik. Kali ini saya benar-benar serius. Telah banyak kali saya dengar cerita pasal satu gambar lama yang dikatan telah disumpah. Ramai juga yang menghantarkan email meminta saya untuk memaparkan cerita ini. Gambar diambil sekitar tahun 1920an di tanah besar Cina. Setelah menyiasat lebih kurang, maka gambar tersebut ditemui dan cerita di sebalik gambar tersebut juga diperolehi.

Pada mulanya kemunculan gambar ini memang mengerikan, dan ada yang tidak percaya. Sekitar awal tahun 2000, seorang guru sejarah telah melakukan research mengenai gambar tersebut dan mengakui cerita di sebalik gambar ini.

Pada tahun 1920an ada seorang gadis berusia 17 tahun yang berasal dari keluarga yang kaya. Dia telah menemui lelaki idamannya. Lelaki tersebut berusia 19 tahun dan seorang yang cukup digilai di kampung tersebut kerana dia seorang yang tampan. Tanpa berlengah gadis ini melangsungkan pertunangan dengan si lelaki. Malangnmya sebelum upacara pernikahan sempat dijalankan, si gadis telah meninggal dunia kerana demam yang teruk. Dan mengikut tradisi di sana, lelaki harus juga berkahwin dengan gadis ini walaupun dia telah mati. Kerana enggan, lelaki ini melarikan diri dan menjadi seorang tentera.

Namun dengan harta dan pengaruh yang besar, keluarga gadis berjaya menemui dan membawa pulang lelaki tersebut. Nak tak nak lelaki tersebut dipaksa juga untuk berkahwin dengan gadis yang telah mati itu. Mayatnya dijaga dengan baik. Gambar ini diambil setelah 6 hari gadis itu mati. Pada waktu malam, mayat gadis didirikan dengan menggunakan sebuah papan. Jika diperhatikan dengan teliti, kelihatan kaki gadis tidak menyentuh tanah dengan baik. Suasana hujan lebat dan guruh sabung menyabung ketika gambar ini diambil.

Gambar durjana ini dikatan disumpah kerana lelaki itu sangat tidak menginginkan perkahwinan tersebut. Dan si gadis ketika hidup benar-benar ingin menikahi lelaki tersebut. Kerana kemiskinan, keputusan keluarga gadis tidak dapat ditolak.

Dikatakan, jika kita merenung gambar ini untuk beberapa lama, dan jika gadis (mayat) di dalam gambar ini tiba-tiba tersenyum, bermakna sesuatu yang buruk akan berlaku kepada anda.

AMARAN : KAMI TIDAK MEMAKSA ANDA MELIHAT GAMBAR INI. APA-APA YANG TERJADI ADALAH TANGGUNGJAWAP ANDA SENDIRI.


56 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jangan percaya kepada gambar. Segala kejadian adalah atas kehendak Allah.
Sebenarnya gambar tersenyum tu adalah olahan grafik saja.

Tanpa Nama berkata...

huhuhu...
opocot...
tekejut den....

Tanpa Nama berkata...

hek eleh.... tak seram pun.

miji berkata...

betul ke gambar ni?

All About Indra EMC berkata...

hehehehehe...

gambar tersebut hanya "GIF" atau Graphic Interface Format. bisa diedit dari komputer, dan si gadist tersenyum setiap 6-8 saat sekali.

tidak percaya ? coba saja hitung detik setelah si gadis tersenyum saat pertamakali.

INDRA EMC
=INDONESIA=

w.zaim berkata...

tidak percaya

Tanpa Nama berkata...

bullshit! gif file le tu!

Tanpa Nama berkata...

takut tul...terkejut tgk dia trsenyum tdi...simpang malaikat 44. mintak jauh dri bala musibah

Tanpa Nama berkata...

Subhanallah, Alhamdulillah, Laillahaillallah, Allahuakhbar.....

Tiada hantu dalam dunia ni...
sumenya syaitan,Iblis ngan Jin... yang menjelma mcm tur....

dalam al - quran tertulis bahawa kita wajib percaya dengan alam ghaib tapi tiada tertulis perkataan HANTU....

Sume pun ALLAH yang cipta nak takut apa...

kita sume sama jer ngan mereka...

jgn jadi syirik..!!! banyakkan Zikir ngan Membaca Al-Quran...,

InsyaALLAH dihindarkan daripada mala petaka....Aminnnnnn.....

surfer957 berkata...

aku tak berani bukak gambar tu.. apa2 pon.. aku pasti.. tu gambar format GIF .. dan ia memang bergerak.. kalo dia format JPEG ? aku x tau nak kata apa......

lily berkata...

hahha aku pun tergezut tadi,,berdebar2 lak,,tapi tak caye pon,,kuang hasam jer.. :p

annie berkata...

cam tipu jerrr

Tanpa Nama berkata...

cehh...cam org bodo je snyum sorang diri...kitaorang mane de snyum kat die..gile kot..

Tanpa Nama berkata...

tak takut punnnnnnnnnnn...dah kuar cerita ni dulu dalam mastika.Tp kesian kat jasad wanita ni..

Tanpa Nama berkata...

=='
tipu la nih.
cuba right click and tengok properties. nampak sangat format gif.
ngehehe buat serom ajo.

zurin berkata...

hek ele tipo je lebey =__="

amad berkata...

mak aii kelakar sial!!

igtkn senyum cmne..rupenye senyum cam kambeng..haram toll

Safira atau intan berkata...

mulut pompuan tu x real la..... cube tepek mulot ikan piranha. baru aku pengsan

Tanpa Nama berkata...

maik aih.
terkejut eden.

tu gif format la.
Graphics Interchange Format.

http://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_Interchange_Format

haa korang bace la sndiri.
aku xbukak gambor tu.
=.= sakit jantung naye nanti.

Tanpa Nama berkata...

huhu.... mula2 takut gak aku... dah lah tinggal sowang2 kat offc nie... nasib baik bila dah baca komen korang sume aku jadi centre blk.... seram lak aku...

Acena berkata...

salam,
ade dah ker org yg disumpah apabila melihat gambar yg disumpah tersebut??

kay da_heartless™ berkata...

ingat gambar apa lerr~ tu jer? hehehehee

Tanpa Nama berkata...

terkejut mak ko!!!!!!!!!!!!!!!nate sungguh!!!

Tanpa Nama berkata...

Kepada penulis, jgn takutkan org, tak baik

Tanpa Nama berkata...

ye la 2.
ckp je la yg btol2 da ok da.

Tanpa Nama berkata...

korg tgk boto2... dio punyo sonyum tu tak kono la, bosa bona... nigre yg bibir toba pon tak sonyum cam tu... klaka dow... kekeke...

fafa berkata...

hahahar disebbk tkot,aku bukak gbr ni kejap jea. tp, bila tgk comment, adeh. nk bukak alek la. die senyum erk. hahahar

Tanpa Nama berkata...

hantu gilo

Tanpa Nama berkata...

pantat weh...nmpak sgt org yg karang citer nie babi..!!!aku jumpe org yg buat cite bodo nie aku lempang dia dgn tangan berangin...jgn main2 muntah darah nnt...BODOH..!!!!

Amirez berkata...

hampeh. terkejut kejap. berderau jugak tadi tapi bila check format gambar tu gif rupanya. edit je ni. sengih pulak macam kartun hehe. kalau senyum manis tu mungkinlah, tambah pulak format jpeg

Tanpa Nama berkata...

pehhh , mule2 aku tak berani jugak nak bukak , sekali bukak , gambar nie FORMAT gif . bapakkk ahhh ,aku pon boleh buat ohhhh . tak boleh blaaaa . remove je la post niee . senyum mcm katon , hahah!

Tanpa Nama berkata...

aiman faris,hek eleh...x seram langsung!!!!buat terkejut org ade lh....

Hope berkata...

Hek eleh memula cuak gak nak bukak, kot2 kuar gambar yang cam nak sergah2 tu.. skali geli usus besar aku tgk gambar tu... hahahaha

Tanpa Nama berkata...

yea ke?????
act,jgan cyer sgat....
khurafat....
subhanallah...

Tanpa Nama berkata...

adoyai...
smer tpu je ney...
2 smer ley d,buat..
xd antu dlam dnia ney...
ckalkan aty n chill out geng...

Tanpa Nama berkata...

Tipu Syial...

>z@i z@i berkata...

right click je di pic tu pas2 select save image as...pastu korg akan nampak yg pic tu akan disave dalam format .gif...but y not .jpg? dah nampak tipunya tu...dah terang2 pic format .gif ni jenis yg boleh gerak2..klu pic tu format .jpg atau .bmp pastu tetiba boley gerak..utk makluman suma,akulah manusia pertama yg masukkan cpu pc aku ni kedalam kuali tuk direbus guna supu bunjut ABadi..hek hek

Tanpa Nama berkata...

Aku mmg suke bende2 seram.. aku boleh tgok movie seram tgh mlm sorg2.. masuk utan mlm2 sorg2.. tapi gmbr ni betul2 buat aku cuak wlu pun aku tau telah di edit..

Tanpa Nama berkata...

Tapi adakanh kesah itu benar?adakah Gambar itu benar?(Peremouan itu mati)

nadya berkata...

mti aku..aku dh tertngok dowh..hahahah
cm ne ni??

nadya berkata...

tpi aku x cye pun bnda ni sme..
biar allah yg tntukan sjr

Auny Najyhah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ghades Johor ٩(-̮̮̃•̃)۶ berkata...

KORANG!! XPYA SERIUS SGT LA AE?
MMGLA SGLE QADA N QADAR ALLAH DA TNTUKAN..
XPYA POYO SGTLAA.. ni cme gurawan je

Xeera berkata...

memula tgk td dia tak senyum tapi bila tgk skali lg dia tersenyum. terkejut aku. sempat beristighfar. serious cuak giler td. rupa2nya gmbr ni edited je. saje nk suspenkan aku. hoh!

Tanpa Nama berkata...

tipu...hari tu gambar nie kt citer yg lain....
citer pompuan kne rogol.....
tipuuu

Tanpa Nama berkata...

KAHKAHKAH! This entry WINNING! semua percaya.

Asfiza berkata...

berdebar ai tgk gmbr tu senyum..ishhhhhh.....

Kiwi Zwane berkata...

haha..dah pandai bt lawak..XD

Tanpa Nama berkata...

gambar yg disumpah bukanlah gamba yang ini. sekian.

Tanpa Nama berkata...

aku nak klik tadi..tapi adik aku menjerit plak..cehhh!!wat saspen jer..xjadi la aku klik pic tu td..

TAiK PuSAt berkata...

haha gambar takkan tak nak tunjuk hhahaha
boleh tolong tunjuk post kat fb
AMIrul syamil ok thank

Tanpa Nama berkata...

CEH.. DA CHECK DA GAMBAR TU... GAMBAR GRAFIK JE SEMATA-MATA DIBUAT UNTUK BAGI TAKUT ORG..

Tanpa Nama berkata...

hahahaha apeda .

Tanpa Nama berkata...

@.@!
Hape la ko ni? Memang suke buat lawak arrrrgh... Come on la... Menyesal aku tengok blog ko. Bazirkan 10 minit hidop aku jer.

Tanpa Nama berkata...

@.@!
Hape la ko ni? Memang suke buat lawak arrrrgh... Come on la... Menyesal aku tengok blog ko. Bazirkan 10 minit hidop aku jer.

azrey berkata...

hehehe..memang la nmpak senyum..tgk la format gamba ni..format GIF...file gmbo yg bntuk GIF memang di edit n di save .gif untuk buat animation.....gune image ready photoshop cs8 leh wat gmbo2 gerak ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...