30 Julai 2009

Gambar Hantu Jelmaan Pontianak di Temerloh, Pahang


Gambar hantu kali ini dikirimkan oleh Idan dari Mentakab, Pahang.

Beliau menyertakan teks ini:

Assalamualaikum...

Sy Idan berasal dr Mentakab, Pahang nak kongsi satu gambar aneh ditangkap secara tak sengaja kat satu taman rekreasi di Temerloh. Gambar ni diambik oleh member sy yg g dating kat taman ni dlm pkl 10 lbh pd bln Jun br2 ni.
Kalau skali imbas, memang xnmpk apa2 pn dlm gambar ni. Tp cuba zoom dkt2 kt pinggang sebelah kanan lelaki ini. Apa yg anda lihat?

Taman ni pn br je dibina dan sblm ni adalah kawasan hutan. Jalan ke taman ni mmg popular utk mat rempit menjalankan aktiviti sukan permotoran haram. Dan ada cerita dari penduduk di sekitar ini mengatakan selalu terjadinya kemalangan ngeri akibat ketidaktereran mat rempit ni beraksi. So, gambar ni jgk dikaitkan dgn kemalangan yg selalu berlaku. Tp sejauh mana kebenarannya..i don no..Pengawal keselamatan taman ni sendiri ada pengalaman pondok pengawalnya yg selalu digegar mcm nk roboh bila malam tiba. Sekarang taman ni dh tak dibenarkan masuk utk umum lps pkl 8 mlm sejak gambar ni tersebar.

Harap dapat dikongsi bersama...

Gambar kali ini kelihatan sungguh real (klik untuk dibesarkan). Juga sangat menyeramkan. Gambar diambil menggunakan kamerafon Nokia. Cakap banyak tak guna, korang tengok sendiri.


Moral Dari Gambar Ini :
-Jangan dating malam-malam di tempat yang sunyi. Bukan sahaja berpotensi diganggu hantu, malah memang sah-sah ada pihak ke-3 iaitu syaitan yang menghasut kita untuk membuat perkara mungkar.
-Bila ambik gambar pakai kamerafon, pastikan lighting yang sempurna (menghadap cahaya) baru la jadi gambar.
-merempit itu berbahaya dan merugikan semua pihak.

Kita juga ucapkan terima kasih kepada Idan kerana berkongsi. Teruskan menghantar gambar-gambar hantu anda kepada kumprinx(a)gmail.com (juga sertakan sedikit informasi mengenai gambar seperti lokasi, waktu dan perihal kawasan tersebut). Tak kira la real ke tidak, pepehal kita kaji dulu bersama.

24 ulasan:

mr edz berkata...

bukan setan je ader tapi tukang skodeng pun ada hahahah kalau dating dua dua orang tu

E berkata...

macam2 hantu ader

Azwan berkata...

malam tadi mimpi jumpa pontianak terapung kat celah2 pokok, pastu aku panggil dia dengan harapan nak belasah. Belasahlah aku terhadap dia malam tadi dalam mimpi.

afizs_xp berkata...

korang ingat manusia je nak berekreasi..pontianak pon nak le jgak..patot contohi diorang sebeb xjoin merempit

Tanpa Nama berkata...

WOI... please update your blog....

dari dulu gambarnya cuma itu-itu saja... ~_~

Shemmi berkata...

hantu betul laa...

Ihavethisphoto berkata...

kalau tengok betul2,hantu tu,pegang sabit.kalau tak silap,itu hantu lansuir.

Tanpa Nama berkata...

mcm antu omputih je..nmpk sgt search kt mne2, pastu edit..skrg klu bab edit2 ni xplik ar nk dpt gmba prfect

Tanpa Nama berkata...

salam..

lokasi bukan di temerloh..gambo ni dah lame..

cam photshop..

pendapat koi je la... :)

Tanpa Nama berkata...

bro len kali dapat gambar cek dulu betul ke tak dari termeluh tu. setahu aku gambar tu member aku adelah ownernye, bdk uitm johor. gambar ni die amek kat dataran jb. time tu baru je hbis training bowling utk karisma.
so harap2 dapat betulkan fakta tu, jangan terlalu obses ngan hantu ye.....

Tanpa Nama berkata...

nampak sangat pixel berubah2, this photo is fake..

Tanpa Nama berkata...

hantu yg ter'snap' dlm gmbr ni pon setan jugak......

Tanpa Nama berkata...

wah hantu pakai gaun ala europe tu, admin patut delete trus gambar nie.. nak cari nama la mamat pengirim gambar nie..

Tanpa Nama berkata...

mamak dlm gambar tu posing gaya cam mat rempit

Tanpa Nama berkata...

ihavethisphoto:tmpg tyer,antu lansuir pgang sbit eh????tp npe erk???klau sdi,bgi taw la sbab yer...ak daq bru blajau...btw,ak sker mamat ney posing cam arwh mmber ak posing...

Tanpa Nama berkata...

dah orang bagi gambar hantu , mesti banyak orang yang menafikan , effect la, photoshop la. tunjuk lagak berani la.
bagi orang yang berlagak and asyik2 menafikan tu sebenarnya mereka xpenah pun terserempak dengan "benda2" tuh. ala. xpa. mungkin suatu hari nanti kot2 hantu tuh bagi peluang menampakkan diri kepada org2 yang tunjuk lagak nak mampos.

menurut pendapat aku. jelmaan jin dan syaitan itu sentiasa ada. trutamanya lokasi yang sunyi kan dah jadi tempat permainan mereka .rajin2 la baca hadis . dalam al-quran dan hadis dah complete dah. tinggal kita nak memahami nya saja .tu la orang suruh solat xnak , nak mengaji apatah lagi . berlagak jer lebih.

Syababuddeen berkata...

Mana2 ada hantu.. hehe..

qasih berkata...

aku x ksah korang percaya @ x.. aku leh mampak hantu n mana2 benda ghaib. nak kata syukur alhamdulillah x jgk. tp kadang2 aku leh jd takut n seram. tgh drive nmpak diaorg kat tp jln... pernah nak buang je anuagerah 2.. tp bila dah pikr balik syg. bukan semua manusia leh nampak benda ghaib.. kan..

apoqohell berkata...

gambar ni nampak sangat edit, tengok betol betol keliling pontianak tu, ada bentuk empat segi, lagi satu, cantik benor fesyen pontianak ni, pontianak punya dressup lagi serabai

Tanpa Nama berkata...

komen biar bijok, kalau orang komplen pasal gambar edit, bukan bermakna dia tak percaya iblis, syaitan, jin..bukan bermakna diorang tak sembahyang, tak baca hadith, tak baca quran..orang cetek fikiran je yg percaya bulat bulat semua gambar yang ada hantu tu adalah asli dan tak di buat buat. memang ada banyak gambar yang asli...dan tak kurang banyaknya yang palsu.. jadi takde salahnya kalau nak mempersoalkan kesahihan gambar tu ok.

Mr. KejadaH berkata...

tumpang lalu .... maaf empunya blog. menurut seoarang sahabat, gambar ni dah lame tersebar sebenarnye..bukan di pahang, tp lokasi ni di alam damai, cheras.. ade satu taman rekreasi sebijik dlm gmbar ni kat situ .. benar atau tidak, wallualam..... :)

yana berkata...

gambar nie di ambik di alam damai cheras , artikel dan gambar ini juga telah disiarkan oleh majalah @ buku mastika .gambar nie di ambik oleh seorng guard yg menjaga kaw terbabit , guard nie berasal dr kedah . selepas kejadian terbabit guard itu telah berhenti kerja dan pulang ke kampung ...

Tanpa Nama berkata...

sorry nak menyampuk skit.. gambar pontianak yg nmpak kat gambar sebiji dgn pontianak yg muncul dalam mimpi sy.. nak citer skit nie.. sy bertugas di balai polis kat hulu kat sempadan.. org kmpg bg tau kat balai sy 2 krs.. sy x heran sbb mn2 tpt pun mmg ade pun benda22 nie sumer.. pendekkan citer.. balai 2 balai 2 gak tpt sy tggl dan hanya 2 org je yg dtptkan kat sana.. malam 2 rakan sy bermalam di bandar tggl sy sorg la balai 2.. klu seblh malam mcm22 benda pelik berlaku.. x yak citer panjng.. semasa sy tidur dan bermimpi datang pontianak dari tgkap bilik sy masuk p bilik sy dan merenung sy.. ya allah betepa seram sejuk sy dibuatnya.. barbaju putih, rambut menggerbang, mata merah menyala,muka putih pucat dan bergigi taring skt.. ape yg sy lihat dalam gambar 2.. kain kat lengan mmg sebiji dlm mimpi sy panjang terjuntai tangan x nmpak.. 2 kali sy bermimpi perkara yg sama 2 kali gak tingkap bilik sy terbuka luas keesokan harinya.. kebetulan depan balai ade seorg lelaki tua yg kira berilmu gak lalu sy citerkn perkara yg berlaku.. lalu org tua tersebut pun citer kat sy yg belakang bilik sy 2 ade satu pokok besar.. hah pokok bsr 2 la tpt tggl pontianak 2.. pokok 2 btl22 di belakang bilik sy berhadapan dgn tingkap bilik sy.. sy pun bertanya kpd org lama yg pena brtgs kat situ.. ade sorg nie yg pena brtgs kat sana.. menurutnya.. isteri beliau jg pena bermimpikan pontianak dtg dlm mimpinya memberitahu jgn kacau telur yg ade di belakang pintu.. pada keesokan harinya c isteri citer kat lakinya dan mereka pun pegi periksa mmg btl terdapat sebiji telur berada di belakang pintu tersebut.. nak caya x caya.. berdoa la kepada allah agr dilihatkan perkara yg sukar kt hendak percaya.. tetapi ingat jgn menyesal.. klu x kuat semangat slp22 ble mkn diri.. adalah cukup bek ade org yg sggup berkongsi pgalaman yg belum tentu kt sumer dpt lalui dgn kekuatan mental.. asalammualaikum..

Tanpa Nama berkata...

lupa nak tambah skt.. sy renung balik gambar nie.. baru sy teringat cara merenung pontianak dalam mimpi sy 2.. mmg sama dgn cara pontianak kat belakang member kt nie.. seram balik sy bila memikirkn perkara 2.. sbb org org tpt sy bertanya 2 kata mmg ade pontianak 2 datang masuk p bilik sy.. dan sy cuma separa sedar seakan-akan bermimpi.. lg tgkap sy terbuka luas dr tpt pontianak 2 msuk apabila sy terbngun esok pgnya.. padahal sy telah tutp dan kunci.. sbb keselamatan balai adalah menjadi keutamaan.. takut22 adalah org yg cuba masuk p balai pada sebelah malamnya.. sekian..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...