10 Disember 2007

"Ini real punya pochong!"



Gambar kali ini dihantar oleh Mie dari.. err.. dia tak bagitau. Pochong ni mula-mula ngeri jugak aku tengok. Tapi macam palsu pun ada. Siap mata bercahaya lagi. Tapi dari aspek serius muka brade ni bergambar, nampak macam real.

Kata Mie:
"Ini real punye pocong. Korang kaji la logik ke tak gambar nih"

Waima, kenapa tukang ambik gambar tu tak center-kan shot tersebut? Macam sengaja bagi ruang untuk hantu tu muncul. Dan apakejaddahnya tiba-tioba ambik gambar tengah-tengah malam macam ni.

Pochong ni nampak terlalu real, sampai ia kelihatan palsu. Tapi ada kemungkinan hantu real punya. Kalau real gambar hantu, aku jadi seram.

Fakta menarik: Mata bercahaya ketika ambik gambar (flash) dikenali sebagai 'Red Eye'.

16 ulasan:

anggie berkata...

wuidih,,,!!!hantu jaman sekarang gak boeh liat manusia sneng dkit,mau juga ikut2n d'photo,,,dasar payah!!!

jurnalmisteri@blogspot.com berkata...

aku penah jupa antu pocong ni...bukan mcm tu laaa.dia paras pinggang je dan tergangung diudara.Yg pasti aku cakap tu palsu.

zino berkata...

salam..
hantu tu pakai spek hehe

miya berkata...

akum.. hai kowang?? leh citer benda yg best x selain benda nie??ni x real r..citer katon bleh r bro...

Enche berkata...

red eye terhasil apabila cahaya yang mengenai pembuluh darah dan dipantul kepada lensa kamera..hantu ada pembuluh darah yang masih mengalirkan darah ker? kalau ada darah yang mengalir maka jantung masih berfungsi maka..objek ini masih bernyawa..kekkekekee

Tanpa Nama berkata...

ptama..pocong bangkit sbb tali pengikat kapan x dbukak..yang nie da di bkk..
kdua..hantu xkn mjelma dlm bentuk
3d sbb hantu sama skali x bsifat
3d..
ktiga..tgk kaki die btul..

basir berkata...

korang pasti ke itu gambar hantu... nampak mcm hantu wat sendiri... adik aku pun x takut...

Tanpa Nama berkata...

cbok jer antu 2 nk amek gmbo...must mse idop x puas brgmbo..huhu...dpt selit blkg pon jdlahhhh

no1canCme berkata...

gmbr ni real bro...brader yg pakai spek tu pon smpai skang xleh tgk pic nih..aku knal diorg...kaki antu 2 mane jejak tanah lor..

Tanpa Nama berkata...

peduli pa k0rang lau x cay0 poc0ng ni......
lau k0rang x pcya p0cong ni real ke x....
ahhhh k0rang try la pegi bgmbr acam drg bt ni....
bru tau...
hahahaaaaa

Tanpa Nama berkata...

saya tetap rasa gambar ni real....mata dia merah cahaya lain dr red eye...seram..

Tanpa Nama berkata...

hantu kentut dia la..

CRAMORK berkata...

xcaya haku wakaka .. org yg pcaya dgn hntu je nampk bnda cmni.. sumo hdup aku xpnh nampk pn hantu..lau ada leh wt no ekor haha

cikibom berkata...

sape2 yg caye ini real..mmg bodoooo thp gaban..huhu sedey lo kt kowng...

Tanpa Nama berkata...

tkotnye!!!

Tanpa Nama berkata...

emmm.....kalo nak tau rupa pocong ni ,biasanya kain tu akan nampak tompokan darah dan tanah...ni bersih jer...tali ikat pon xde....mmg real la...hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...