02 Disember 2009

Hantu Ibusawat Telefon


Gambar ni kita ambik dari blog IsuHangat. Teks berikut disediakan:
From: Asrul Effandi Sent: Friday, October 30, 2009 8:59 PM
Td pergi ibusawat sg buloh terima barang,terasa nak gi bilik fiber yg yg penuh dgn alat dan patchcord yg serabut tu serabut mata memandang..tel kontrator jak,bila nak kuar ini aku nmpak!...mak ehh apa tu?
Tangkap gambar terus cabut lari..dalam otak korang mesti ckp org tgh solat tu..tp apa aku nak ckp plak,itu bukan tmpat smbhyg,surau lelaki dan prmpun ada tak jauh pun dr situ!nak rukuk pun xlepas tu..klu aku prmpuan pun aku xkn dduk dlm bilik itu yg gelap dn solat sorg2 di exch sg buloh yg tkenal dgn misterinya,..siapkah dia?
Nampak macam orang perempuan pakai telekung. Seorang pelawat beri komen, manalah tau ada makwe tetiba nak solat kat dalam bilik tu untuk tenangkan fikiran ke hapa. Gambar hantu atau tidak, anda nilaikan sendiri.

Terima kasih Isuhangat

18 ulasan:

..nOj.. berkata...

dia nk sembahyang kt situ... nk tenangkan fikiran gaknye... biar la dia

nurkaloi berkata...

yer laa aku pun rase dyer suke tmpat tu...
thats y dye nak solat kat situ...
taubat laa weyyy...

syaf berkata...

oo kes ni lebih kureng ngan kawan aku nyer..mase tul kul 2 pagi kowt die 2 org jerk...g wat kije repair alat komputer r..pasang kabel fiber x salah aku sebab urgent sgt..customer dah bising...then mende 2 dtg kacau dieorg..kecot pewot

tengkorok berkata...

padayappa!!!biar betol gambar tok..urmm

miss afiey berkata...

xbaik la...cuba tgk betul2 ..pompuan 2 tgh semayang la...mlg btul nasib dia...xpasal2 jadi tatapan org ramai..jadi mangsa keadaan

Tanpa Nama berkata...

isk....3x
itukan org tgh sembahyang..
bkn hantu la, klu hantu xkan gambar ni tlalu clear..
sian la perempuan tu, nak wat ibadat pun org salah tafsir..

Azhan's berkata...

lame sial!haha. what a joke dude!

Tanpa Nama berkata...

lagi gambar pelik-pelik disini http://y.ahoo.it/vypLdq

Tanpa Nama berkata...

yedok antu 2..klu btul2 antu,msti cameraman 2 cuak gle..ni xde,relax lg siap leh snap2 lak..pe ke hal???

miss_syla berkata...

bese r tuh..
kt opis ak pon dak2 smyg kt blik blkg tuh je..
yg pntg smyg

zulazahari berkata...

Boleh smbyg ker tempat sempit mcm tu?? Sejadah pun x der.

Tanpa Nama berkata...

memang hantu tuan punya gambar nie

Tanpa Nama berkata...

fuh seram sampai berdiri bulu hidung

the rock berkata...

knpe smbhyang tutop muke.....

Tanpa Nama berkata...

nak kate antu xlojik sangat..
bab dah cam telekung dah woit..
pikir2 la yer kawan2..

No Name berkata...

Salam. Aku baru terbaca cerita ni. Walaupun entry ni dah lama, tapi aku rasa terpanggil utk bagitau the true story.

Sejujurnya, ini mmg gambar org sedang solat. Bukan hantu. Kami biasa panggil beliau sebagai Kak Z, seorang yg lemah lembut. Beliau ialah salah seorang pembekal peralatan utk syarikat TM.
Masa memula kes ni tersebar melalui email dulu, beliau sendiri yg mengakui itu ialah gambarnya. X sangka pulak dah tersebar sampai masuk dlm blog & jadi tontonan seantero dunia. Kesian jugak bila jadi mcm ni.

Rasanya staff kat exchange TM Sg. Buloh dah sedia maklum pasal kes silap terjah ni. Tapi ada juga misteri2 di exchange2 TM yg lebih angker dari kes ini yg masih lagi belum terjawab.

ajib_KL berkata...

Owng tu tngah solat laa ape laa.. x pasal2 kne tuduh hantu... ap lah.... tengOk betol2 la kwan... jejk lantai tu... iNi sumE PoYoO hikhikhik....

Ain Ayuni berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...