17 April 2011

Sukacita dimaklumkan: Ini Bukan Gambar Hantu


Hari tu kecoh pasal gambar yang memiliki ciri-ciri seperti gambar di atas yang dikatakan diambil di negara Arab. Ok ini ada satu update, bila keluar gambar macam ini, ianya bukan gambar hantu ye adik-adik.

Gambar seperti ini terhasil bila ada embun, ataupun partikel-partikel air yang wujud di waktu pagi atau malam yang berkabus tebal. Cahaya flash kamera korang akan dipantulkan oleh partikel air di udara menyebabkan penampakan yang seringkali disangka gambar hantu.

Sekian dimaklumkan.

P/s: Gambar dikirimkan oleh Encik Sharol Amir. Katanya diambil masa mencandat sotong.
P/ss: Mencandat sotong ni apa?

7 ulasan:

mr edz berkata...

candat sotong ni pancing sotong la..

Babunlaut-sama berkata...

tya encik google jer...

Tanpa Nama berkata...

nk tau betul atau x? sila tanya PETER ANSWERS...harap maklum!!!

Tanpa Nama berkata...

ini mmg gambar hantu...
byg2 putih 2 dkenali orbs..
orbs dpt mnnjkan bhw sekitar kita ad mkhluk halus..

Tanpa Nama berkata...

ni bukan hantu atau orb atau pe kadah semua tu.. ni reflection flash terhadap embun.. kalau kau amik gambar waktu mlm or pagi, time byk embun, mmg mcm ni la.. embun ni terdiri daripada berjuta2 molekul wap air, dan wap air ini mempunyai kuasa pemantulan dan pembiasan yang tinggi.. mcm pelangi la.. xde pun org ckp pelangi tu hantu kan.. lagi2 time tepi sungai or laut, wap air naik.. angin bayu laut kata org.. xde nye hantu or makhlus halus.. benda mcm ni pun nak dikatakan hantu..

Tanpa Nama berkata...

tp kalau nak dibandingkan antara gambar yg di ambik d Mekah dan yg ni, dalam embun yg di Mekah tu ada macam tulisan, mcm tulisan arab pun ada. tp embun yg ni blank je. wallahualam

Tanpa Nama berkata...

orbs merupakan energi yg belum terkumpul menjadi satu bentuk,tahap selanjutnya di sebut ectoplasma adalah energi yg sudah terkumpul tapi belum sempurna contoh ectoplasma adalah proffesor ectoplasmic dalam film hellboy2 yang seperti awan,tahap selanjutnya di sebut vortex atau energi yang terkumpul sempurna menjadi satu bentuk yang biasa kite sebut penampakan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...